Netizen pelik macam mana Najib dapat akses internet di penjara?, rancak update isu semasa

Netizen pelik macam mana Najib dapat akses internet di penjara?, rancak update isu semasa

Netizen pelik macam mana Najib dapat akses internet di penjara?, rancak update isu semasa. Pengguna media sosial hairan bagaimana Datuk Seri Najib Razak boleh membuat hantaran tular dari dalam penjara.

Bekas Perdana Menteri Malaysia itu sering muat naik pandangan serta cadangan mengenai isu yang sedang dipertikaikan oleh rakyat Malaysia

Tidak pernah ketinggalan, setiap penulisan dikongsi beliau di Facebook atau Twitter sering mendapat perhatian oleh pengguna media sosial itu.

Netizen pelik macam mana Najib dapat akses internet di penjara?, rancak update isu semasa

Baru-baru ini, bekas Ahli Parlimen Pekan itu menciap pendangannya mengenai tindakan Tun Dr Mahathir Mohamad keluar dari parti Pejuang.

Mendapat tontonan lebih dari setengah juta, ciapannya itu menuai pelbagai reaksi terutama mengenai pengurusan akaun sosial medianya.

Manakan tidak, pada tahun lalu, Najib telah dijatuhkan hukuman penjara bertempat di Kajang selama 12 tahun.
Oleh yang demikian, pengguna media sosial berasa ganjil bagaimana banduan penjara boleh mendapatkan akses internet.

Seorang pengguna bernama Azhar berpendapat Anwar Ibrahim perlu mengadakan pemeriksaan dalam sel penjara yang didiami Najib.

Dia musykil sekiranya Najib Razak mempunyai akses kepada telefon pintar miliknya dan meminta kakitangan untuk merampasnya.

“Nak mintak tolong @anwaribrahim check (pantau) dalam penjara kenapa Najib ni boleh main telefon. Mohon rampas, periksa bawah tilam ke, celah loker ke,” katanya.

“Memang kat penjara boleh akses internet dan Twitter ya?. Maaf, saya tak cakna kehidupan orang di dalam penjara,” kongsi pengguna lain.

Tahun lalu, Mahkamah Persekutuan mengekalkan sabitan dan hukuman penjara beserta denda RM210 juta ke atas Najib kerana menyeleweng dana SRC International Sdn Bhd berjumlah RM42 juta.

Baca Lagi:
Kitab Injil tertua dan paling lengkap di dunia dilelong RM220 juta
Dewan Negeri Selangor isytihar kerusi DUN Batang Kali kosong
Budak baru nak ambil SPM dari Shah Alam terima gaji RM14,000 sebulan
CATEGORIES