Netizen minta Anthony Loke selesaikan isu pelekat roadtax yang mudah terkoyak

Netizen minta Anthony Loke selesaikan isu pelekat roadtax yang mudah terkoyak

Netizen minta Anthony Loke selesaikan isu pelekat roadtax yang mudah terkoyak. Setiap tahun ramai pengguna pasti meluahkan rasa kekecewaan kerana kualiti pelekat cukai jalan (roadtax) dipercayai semakin teruk, ia lebih mudah terkoyak berbanding tahun-tahun yang sebelumnya.

Baru-baru ini seorang pengguna Twitter @helliioz666 berkongsi pengalaman kurang baiknya apabila roadtax terkoyak secara tiba-tiba apabila cuba membuka pelekat cukai jalan tersebut.

Dalam gambar yang dikongsikan beliau, kelihatan bahagian bucu kiri bawah mempunyai kesan koyak antara bahagian tepi dan bawah.

Ciapan tersebut telah mendapat perhatian netizen yang lain, menurut mereka walau dibuka dengan cara yang perlahan pun mudah koyak. Apatah lagi kalau dibuka secara kasar.

Netizen minta Anthony Loke selesaikan isu pelekat roadtax yang mudah terkoyak

Orang ramai mengakui kualiti pelekat roadtax semakin menurun sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Dengan pelantikan semula Anthony Loke sebagai Menteri Pengangkutan, orang ramai meletakkan harapan tinggi agar beliau dapat menyelesaikan isu pelekat roadtax yang mudah terkoyak itu.

Netizen turut mencadangkan agar pihak kerajaan dapat mempertimbang pemansuhan penggunaan pelekat cukai jalan dan digantikan dengan sistem digital yang diguna pakai beberapa negara jiran lain seperti Indonesia, Singapura dan Thailand.

Semoga kita semua dapat khabar gembira daripada Menteri Pengangkutan pada masa akan datang.

Baca Lagi:
Ketua Pejuang Muda Malaysia sah letak jawatan
Duit banyak simpan dalam stor, terpaksa panggil sekampung bantu tolong kirakan
Misteri kanak-kanak bergambar dengan wang berjuta-juta dalam bilik
CATEGORIES