Nenek hilang hari ketiga samasa tunai umrah, rupanya lari ikut jejaka Bangladesh

Nenek hilang hari ketiga samasa tunai umrah, rupanya lari ikut jejaka Bangladesh

Nenek hilang hari ketiga samasa tunai umrah, rupanya lari ikut jejaka Bangladesh. Seorang wanita warga emas dilaporkan hilang dan dipercayai melarikan diri bersama seorang lelaki warganegara Bangladesh ketika menunaikan ibadah umrah baru-baru ini.

Tiba-tiba hilang

Wanita yang berasal dari wilayah Jawa Tengah, Indonesia itu pada asalnya mengikuti pakej umrah hanya selama 11 hari. Namun menurut pemilik syarikat agensi umrah tersebut menjelaskan bahawa wanita itu telah hilang pada hari ketiga.

Nenek hilang hari ketiga samasa tunai umrah, rupanya lari ikut jejaka Bangladesh

Gambar hiasan

Menerusi rakaman sistem televisyen tertutup (CCTV), memaparkan warga emas tersebut sedang mengikut seorang lelaki warga Bangladesh. Difahamkan dia telah melarikan diri selama sebulan bersama lelaki itu ketika dia masih menunaikan umrah di Tanah Suci.

Sehingga kami pulang ke Indonesia pada 11 Februari lalu, wanita itu tidak juga muncul. Selaku pengendali pakej umrah, kami berasa sangat keliru.

Akhirnya wanita tersebut berjaya dikesan setelah pelbagai usaha dan kerjasama dari banyak pihak termasuk ahli keluarga dan kerajaan Arab Saudi.

Selepas kami menemui lelaki Bangladesh tersebut, dia berjanji untuk membawa wanita itu kepada wakil kami di Arab Saudi. Akhirnya, dia dia bawa pulang ke Indonesia minggu lepas.

Susulan kehilangan wanita berusia 61 tahun itu telah menyebabkan syarikat agensi umrah tersebut disenarai hitam dan dikenakan denda sebanyak 250 juta rupiah (RM72812) oleh kerajaan Arab Saudi.

Baca Lagi:
Lelaki ini berjaya rakam ruang dalaman Proton X90 (VX11) buat kali pertama sebelum keluaran rasmi
Status terkini Muhyiddin selepas didakwa ditahan ketika main golf
Farid Kamil buat pendedahan, ‘Dialah yang memukul Diana’ trauma sampai sekarang
CATEGORIES