Negara ini paksa askar mereka bekukan sperma sebelum pergi berperang, ini sebabnya

Negara ini paksa askar mereka bekukan sperma sebelum pergi berperang, ini sebabnya

Negara ini paksa askar mereka bekukan sperma sebelum pergi berperang, ini sebabnya. Parlimen negara ini pastikan askar dapat membekukan sperma mereka tanpa teragak-agak dengan membincangkan rang undang-undang yang akan mensubsidi perkhidmatan itu.

Beberapa klinik di Ukraine membuat amalan pembekuan sperma secara percuma.

Pada masa perang di Ukraine tiada penghujungnya, menyelamatkan garis keturunan memberikan keselesaan kepada rakan kongsi askar

Negara ini paksa askar mereka bekukan sperma sebelum pergi berperang, ini sebabnya

Vitalii Khroniuk dan pasangannya, Anna Sokurenko, berpelukan semasa lawatan mereka ke klinik kesuburan IVMED pada awal Februari. AP

Bimbang terhapus dari muka dunia, askar Ukraine semakin membekukan sperma mereka untuk memastikan keturunan mereka kekal selamat.
Amalan itu, yang telah menjadi satu tindakan patriotik, telah mendapat momentum apabila askar Ukraine cuba memerangi langkah Rusia untuk memusnahkan mereka dan warga negara mereka.

Beberapa klinik di Ukraine membuat amalan membekukan sperma secara percuma, menurut New York Times . Pada masa perang di Ukraine tiada penghujungnya, menyelamatkan keturunan memberi keselesaan kepada rakan kongsi askar.

Nataliya Kyrkach-Antonenko, isteri seorang askar Ukraine yang meninggal dunia semasa bertugas ketika dia baru hamil tiga bulan berkata, “Dunia moden membolehkan kami melahirkan dan membesarkan anak-anak orang tersayang kami — yang paling berani dan paling manusia yang berani di dunia ini.”

“Asuh mereka layak untuk bapa mereka dengan kasih sayang yang sama untuk Ukraine, dan berikan mereka peluang untuk tinggal di negara tempat bapa mereka menumpahkan darahnya,” katanya kepada New York Times .

Antonenko kini menjalankan halaman Facebook di mana dia menggalakkan pasangan untuk “memberi diri mereka pilihan untuk membina keluarga, tidak kira apa yang berlaku di medan perang.”

Parlimen Ukraine melakukan yang terbaik untuk memastikan askar dapat membekukan sperma mereka tanpa teragak-agak dengan membincangkan rang undang-undang yang akan mensubsidi perkhidmatan itu.

Ahli parlimen yang membentangkan dan menulis rang undang-undang itu, Oksana Dmytriieva, berkata, “Ini adalah kesinambungan kumpulan gen kami.”

Walaupun bilangan sebenar orang yang menggunakan perkhidmatan ini tidak jelas, Dr Oleksandr Mykhailovych Yuzko, presiden Persatuan Perubatan Reproduktif Ukraine berkata bahawa permintaan telah meningkat di klinik di seluruh Ukraine.

Sebuah klinik swasta di Kyiv, dipanggil IVMED, telah merekodkan permintaan oleh kira-kira 100 askar.

Baca Lagi:
“Ayah gatal nak mengorat janda tapi masalahnya janda tu kawan mak aku”
Sebuah syarikat tawar bonus RM359,818 kepada pekerja jika lahirkan anak
“Buat-buat tanya tempat tukar duit”- Wanita kongsi detik-detik hampir dipukau warga asing
CATEGORIES