Mak kaki ‘show off’ anak dapat straight A+, Ibu pelajar dapat 2A cemburu sihir sampai jadi dungu

Mak kaki ‘show off’ anak dapat straight A+, Ibu pelajar dapat 2A cemburu sihir sampai jadi dungu

Mak kaki ‘show off’ anak dapat straight A+, Ibu pelajar dapat 2A cemburu sihir sampai jadi dungu. Apabila anak meraih pencapaian cemerlang di sekolah, ramai ibu cenderung berkongsikan berita gembira itu ke media sosial atas niat mengabdikan memori dan penghargaan. Malangnya di sebalik deretan ucapan tahniah, dikhuatiri ada ‘mata-mata’ yang iri hati dengan kejayaan itu.

Anak dapat semua A+ dalam SPM…Gembira bukan main mak upload ke media sosial

Seorang perawat Islam di TikTok sempat berkongsikan tentang masalah yang dihadapi gadis belasan tahun ini. Meraih keputusan SPM yang amat cemerlang dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), ibunya sempat memuat naik slip berkenaan di semua platform media sosial.

Mak kaki 'show off' anak dapat straight A+, Ibu pelajar dapat 2A cemburu sihir sampai jadi dungu

Jin dalam badan berkata, “Aku nak bagi dia bod*h & gila. Aku cemburu dengan anak kau”

Siapa sangka rupanya ada penjaga lain yang dengki melihat kejayaan itu memandangkan anaknya cuma mendapat 2A sahaja. Dari situ, si polan telah melakukan perbuatan sihir kepada pelajar cemerlang tadi sehingga terjadinya gangguan berupa histeria dan ingatan terjejas teruk. Daripada seorang yang pintar, kini gadis malang itu seakan berubah menjadi dungu.

@hasnanrili KAKI SHOW OFF KENA SIHIR #rawatanislamalmustakim #rawatanarsyifa #hasnanrili #ikhtiarmencarikesembuhan #sihir ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

Sebab tu jangan menunjuk sangat…Tak tahu hati orang macam mana

Melihat pendedahan ini netizen juga amat terkejut dan sedih wujudnya para ibu yang sanggup melakukan hal syirik sebegitu. Di satu sudut lain, ada yang merasa lebih selamat untuk tidak berkongsikan kebahagiaan kepada umum.

Mak kaki 'show off' anak dapat straight A+, Ibu pelajar dapat 2A cemburu sihir sampai jadi dungu

Baca Lagi:
Mahkamah jatuhkan hukuman bunuh individu hina Nabi, ketika dikebumikan jasad berpaling dari arah kiblat dengan sendiri
Budak 10 tahun dipenjara kerana kencing belakang kereta
Ramai tak tahu anda akan dikenakan caj penalti jika duduk dalam highway terlalu lama
CATEGORIES