‘Main angguk sahaja sebab tak faham English’, pelajar di Melaka kena bayar mahal air Starbuck

‘Main angguk sahaja sebab tak faham English’, pelajar di Melaka kena bayar mahal air Starbuck

‘Main angguk sahaja sebab tak faham English’, pelajar di Melaka kena bayar mahal air Starbuck. Mungkin benar kata arwah Mamat Khalid betapa pentingnya “English education,” atau nanti anda mungkin akan menghadapi masalah yang sama seperti pelajar ini.

Seorang pelajar MMU terpaksa membayar sehingga RM44 untuk minuman Starbucks setelah dia gagal untuk memahami bahasa Inggris yang digunakan oleh staf kepadanya.

Dalam sebuah hantaran di halaman Facebook MMU Confessions, pelajar yang bernama Eileen memberitahu bahawa dia gagal untuk memami apa yang dikatakan oleh staf terbabit kerana dia menggunakan bahasa inggeris.

'Main angguk sahaja sebab tak faham English', pelajar di Melaka kena bayar mahal air Starbuck

Akibat daripada itu, dia hanya mengikut apa yang dikatakan oleh staf tersebut sebelum terpaksa membayar harga yang mahal iaitu RM44.00 untuk secawan kopi.

Pelajar tersebut juga mengeluh bahwa dia dimalukan oleh staf saat membuat pesanan, “Saya tidak bisa mengerti bahasa Inggris dan hanya menganggukkan kepala. Staf itu bahkan mentertawakan saya ketika saya membuat pesanan!”

Hantaran tersebut telah mendapat pelbagai realsi netizen dengan kebanyakan mereka menyatakan bahawa pelajar tersebut yang salah kerana gagal untuk memahami.

Sebahagian netizen lagi meminta agar pelajar tersebut untuk mengikuti kursus bahasa inggeris bagi memahami asas bahasa tersebut.

Baca Lagi:
Lelaki letak balik barang dicuri selepas pecah masuk rumah janda, tak sangka ini yang terjadi
Lelaki kongsi cara baiki tv berjalur, tak perlu modal keras, hanya guna salotape sahaja
Suami banyak ambil cuti, lepas terbaca WhatsApp baru tahu cerita sebenar, aku terpaksa tahan menangis setiap hari
CATEGORIES