Letak semua jawatan dalam parti, Muhyiddin baru sedar Tok Pa bukan lagi ahli Bersatu

Letak semua jawatan dalam parti, Muhyiddin baru sedar Tok Pa bukan lagi ahli Bersatu

Letak semua jawatan dalam parti, Muhyiddin baru sedar Tok Pa bukan lagi ahli Bersatu. Muhyiddin Yassin mengungkapkan bahawa beliau baru sahaja mengetahui bahawa Mustapa Mohamed tidak lagi menjadi ahli Bersatu, walaupun bekas Menteri itu telah meninggalkan parti tersebut pada bulan September yang lalu.

Menurut Presiden Bersatu itu, beliau juga tidak mengetahui sebab-sebab yang mendorong bekas ahli Parlimen Jeli tersebut membuat keputusan itu.

“Saya baru sahaja dengar, saya membaca berita bahawa beliau tidak lagi menjadi ahli Bersatu. Saya tidak tahu apa sebabnya.

Letak semua jawatan dalam parti, Muhyiddin baru sedar Tok Pa bukan lagi ahli Bersatu

“Mungkin selepas pilihan raya umum lepas, dia tidak mahu lagi bertanding, dia melepaskan kawasan Jeli dan kita masih bertanding di situ.
“Tetapi tidak mengapa, itu adalah pilihan Tok Pa, sahabat kita juga,” katanya kepada media selepas program santai petang bersama penduduk Kampung Kepala Gajah di Simpang Ampat pada hari ini.

Hari ini, Mustapa mengumumkan bahawa beliau tidak lagi menjadi ahli Bersatu selepas dikaitkan dengan laporan tentang kemungkinan menjadi calon di kerusi Parlimen Jeli sekiranya pilihan raya kecil diadakan.

Beliau juga mengulangi pendiriannya yang sebelum ini telah diumumkan bahawa beliau telah bersara daripada arena politik.

“Saya ingin memaklumkan bahawa saya telah meletakkan jawatan sebagai ahli dan semua jawatan dalam parti Bersatu pada 30 September 2023,” katanya.

Sementara itu, Muhyiddin menyatakan harapannya bahawa Mustapa akan sentiasa mengingati kerjasama mereka semasa bersama dalam parti tersebut.

“Walaupun begitu, saya berharap beliau akan mengenang kerjasama yang telah kita berikan semasa beliau berada dalam Bersatu.

“Walaupun beliau tidak lagi menjadi ahli Bersatu dan mungkin tidak akan menyertai mana-mana parti pun. Mungkin dia ingin bebas dari politik, itulah sebabnya langkah yang diambil,” katanya.

Baca Lagi:
Pemandu Lalamove terkejut dapat ‘order’ kena pandai cakap cina
Senarai 10 negara yang paling banyak kes cerai, tak sangka ini antara punca-puncanya
Budak perempuan 3 tahun tersangkut pada ekor layang-layang gergasi dibawa terbang ke udara
CATEGORIES