Lelaki terkejut tak tahu nak buat apa selepas dapat tahu isterinya adik-beradik kandung sendiri selepas 6 tahun berkahwin

Lelaki terkejut tak tahu nak buat apa selepas dapat tahu isterinya adik-beradik kandung sendiri selepas 6 tahun berkahwin

Lelaki terkejut tak tahu nak buat apa selepas dapat tahu isterinya adik-beradik kandung sendiri selepas 6 tahun berkahwin. Punah kehidupan seorang lelaki di media sosial Reddit ini selepas mendapat tahu bahawa dia mempunyai pertalian genetik dengan ibu kepada dua anaknya yang masih kecil, lapor Mirror UK.

Lelaki itu menjelaskan dia diterima sebagai anak angkat dua minit selepas kelahirannya dan tidak tahu apa-apa maklumat mengenai ibu bapa kandungnya kerana dia adalah sebahagian daripada prosedur anak angkat tertutup.

Bagaimanapun, sebahagian daripada sejarah keluarganya terbongkar selepas menjalani ujian untuk menderma buah pinggang kepada isterinya yang dikahwini selama enam tahun.

Lelaki terkejut tak tahu nak buat apa selepas dapat tahu isterinya adik-beradik kandung sendiri selepas 6 tahun berkahwin

“Isteri saya jatuh sakit sejurus anak kami dilahirkan dan kini memerlukan pemindahan buah pinggang. Kami memeriksa dengan saudara-maranya, tetapi tidak ada yang sepadan,” kata lelaki itu.

“Saya tahu kebarangkaliannya kecil, namun saya memutuskan untuk menjalani ujian bagi melihat sama ada saya boleh menderma,” katanya.

Isteri adik-beradik kandung

Lelaki tersebut berkata dia mendapat panggilan pada hari lain mengatakan bahawa ginjalnya sepadan.

Jelasnya, doktor kemudian mengatakan sesuatu tentang ingin melakukan ujian tambahan kerana beberapa maklumat daripada keputusan ujian tisu HLA (antigen leukosit manusia).

“Saya tidak memikirkannya dan bersetuju,” kata lelaki tersebut.

Ada peratusan padanan yang tinggi dan luar biasa

Namun begitu, keputusan ujian mendapati bahawa lelaki berkenaan dan isterinya mempunyai ‘peratusan padanan yang tinggi dan luar biasa’, lapor Mirror UK.

“Saya terkejut dan keliru, doktor menjelaskan bagaimana maklumat DNA diturunkan dari generasi ke generasi, ibu bapa kepada anak boleh mempunyai sekurang-kurangnya 50 peratus padanan dan adik beradik boleh mempunyai padanan 0-100 peratus,” jelasnya.

“Jarang ada padanan begitu tinggi sebagai suami dan isteri lalu saya bertanya apa maksudnya,” katanya.

Lelaki itu kemudiannya menjelaskan bagaimana dia bertemu dengan isterinya lapan tahun lalu ketika dia bekerja jauh dari kampung halamannya.

Mereka saling bertukar nombor telefon dan mengatur untuk bertemu setiap kali dia pergi ke negeri isterinya sehingga diberi peluang untuk berpindah kerja ke sana secara kekal.

“Kami adik-beradik. Tidak, saya tidak bergurau. Saya tidak tahu apa yang perlu dilakukan untuk bergerak ke hadapan tetapi saya tahu ia mungkin salah,” katanya.

“Dia isteri saya dan ibu kepada anak-anak kami,” katanya lagi.

Selepas berkongsi kisahnya di laman sosial Reddit, pengguna berkongsi pendapat mereka tentang cara terbaik untuk lelaki berkenaan menangani situasi yang sangat malang ini.

“Jika anda gembira, anda akan gembira. Derma buah pinggang kepada isteri anda dan teruskan menjadi ibu bapa yang hebat kepada anak-anak anda,” komen seorang pengguna.

Baca Lagi:
Sikap jiran berbangsa Cina yang buat saya terkejut..
Pelabur lari, GLC Kedah berhadapan hutang berpuluh juta dedah sumber
Bayaran Bantuan Aidilfitri RM350 & RM700 dikreditkan April kepada seluruh rakyat Malaysia
CATEGORIES