Lelaki terkejut beli nasi lemak RM1.50 mengandungi ‘lauk istimewa’

nasi lemak 3

Lelaki terkejut beli nasi lemak RM1.50 mengandungi ‘lauk istimewa’.

Perkongsian yang dibuat oleh seorang individu bernama Ameerul Hay4t, dia mana dia berkongsi mengenai nasi lemak yang berlaukkan wang nota RM 5 tular di sosial media, Facebook.

Standard nasi lemak biasanya akan ada lauk sambaI tumis, telur rebus, ikan bilis beserta kacang g0reng, dan timun di daIamnya.

Tapi bila ikut peredaran masa ini, nasi lemak boleh ditambah dengan lauk-lail lain seperti ayam, s0tong, paru dan ker4ng serta aneka sayur pilihan.

Lelaki terkejut beli nasi lemak RM1.50 mengandungi 'lauk istimewa'

Namun lain pula pengaIaman se0rang lelaki ini apabila bungkusan nasi lemaknya mengandungi ‘lauk’ istimewa. Siapa s4ngka, apabila membuka bungkusan nasi Iemaknya, terselit sekali dengan n0ta RM5 yang disimpan kemas dalam plastik kecil.

Terkejut dan teruja dengan pengaIaman itu, Ameerul Hay4t telah berk0ngsikan pengalaman tersebut di laman Facebook.

Lelaki terkejut beli nasi lemak RM1.50 mengandungi 'lauk istimewa'

Menurut Ameerul, nasi lemak tersebut sebenarnya dibeli 0leh rakan isterinya di sebuah gerai yang terIetak di Taman Saujana Kota Tinggi, Johor

“Nasi lemak ini dibeli rakan isteri. Dia beli enam bungkus. Bila buka ada duit, saya terkejut. Terus WhatsApp hantar gambar dan tanya bini, apa maksudnya? Bini saya jawab mungkin peniaga tersebut nak bersedekah sebab duit itu terIetak el0k dalam plastik takut k0tor kena sambaI,” katanya.

Tambahnya lagi, ini kali ketiga rakan isterinya membeli nasi lemak berharga RM1.50 sebungkus di gerai terbabit dan baru kali ini terdapat duit di daIamnya.

“Dalam enam bungkus itu saya yang bertuah kerana dapat RM5. Saya kira ini hari bertuah untuk saya. Peniaga itu pula, dalam berniaga pada masa sama dia nak buat sedikit amaI. Saya mend0akan agar perniagaannya semakin maju,” ujarnya.

Baru-baru ini seorang pengguna Twitter @hznietlib turut berk0ngsikan nasib yang sama apabila mendapati ada nota RM5 dalam nasi lemaknya.

Lelaki terkejut beli nasi lemak RM1.50 mengandungi 'lauk istimewa'

Semoga dimurahkan rezeki peniaga yang menjual nasi Iemak itu.

Pelbagai cara untuk nak buat amaI dan kebaikan, terpuIang atas kreativiti masing-masing.

Baca Lagi:

Orang ramai tertipu dengan Pizza Wak Doyok, ada orang koyak sticker jumpa ‘brand’ lain

Penggal kepala isteri siap bawa jalan-jalan naik motorsikal

PANAS !!! Video Azwan Ali maki Yusuf Azmi dan sahabat, sekali ini respon balas Yusuf Azmi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *