Lelaki ini dedah ada rahsia dibelakang resit ATM yang korang selalu buang tu

Lelaki ini dedah ada rahsia dibelakang resit ATM yang korang selalu buang tu

Lelaki ini dedah ada rahsia dibelakang resit ATM yang korang selalu buang tu. Pemuda ini dedah ada rahsia dibelakang resit ATM yang korang buang tu. Korang selalu tak tengok belakang resit setiap kali keluarkan duit dari mesin ATM? Kalau korang yang jenis seorang yang teliti mesti korang perasan ada satu ‘rahsia’ yang Maybank letak pada belakang resit ATM ramai yang tak tahu.

Ya, tidak dinafikan ramai yang tidak tahu ‘rahsia’ ini kerana ramai yang akan keluarkan duit dari mesin terus buang resit ke dalam tong sampah. Bukan itu je, ada juga yang jenis tak nak keluarkan resit seletah selesai sesi pengeluaran wang tersebut.

Seperti yang ditunjukkan dalam video Tiktok, Irfarhan Husin seorang perunding kewangan ini memberitahu tentang satu maklumat yang tertera di belakang resit ATM Maybank yang mungkin ramai di antara kita terlepas pandang.

Lelaki ini dedah ada rahsia dibelakang resit ATM yang korang selalu buang tu

Difahamkan, di belakang resit tersebut terkandung satu maklumat ringkas untuk permohonan pembelian saham Initial Public Offerinh (IPO) atau saham terbitan awam.

Kalau korang nak tahu lebih mengenai saham atau maklumat kewangan, korang boleh tonton video di bawah.

Tonton:

Baca Lagi:
Budak baru nak ambil SPM dari Shah Alam terima gaji RM14,000 sebulan
Buaya panjang 5 meter muncul di pagar landasan Lapangan Terbang Antarabangsa
Suami isteri terkejut jumpa sampah bernilai RM2.17 juta
CATEGORIES