Kucing jalanan bawa anaknya ke bilik kecemasan raih perhatian orang ramai

Kucing jalanan bawa anaknya ke bilik kecemasan raih perhatian orang ramai

Kucing jalanan bawa anaknya ke bilik kecemasan raih perhatian orang ramai. Merve Ozcan sedang menunggu bapanya di Hospital Kanuni Sultan Suleyman di Istanbul apabila dia melihat seorang pesakit luar biasa berjalan-jalan ke ruang menunggu.

Seekor kucing terbiar masuk ke koridor hospital, membawa bayinya ke dalam mulutnya, dan dengan yakin berjalan di sepanjang koridor.

Kucing itu seolah-olah tahu dengan tepat ke mana dia menuju, menurut Ozcan. “Saya terkejut melihatnya kerana dia nampaknya lebih mengenali [hospital] daripada saya,” kata Ozcan kepada The Dodo. “Sudah jelas dia tahu ke mana dia mahu pergi.”

Ozcan bimbang tentang bapanya, pesakit COVID-19 yang pulih yang dijadualkan untuk peperiksaan susulan. Haiwan kecil dan anak-anaknya, sebaliknya, cepat mencerahkan suasana.

Kucing jalanan bawa anaknya ke bilik kecemasan raih perhatian orang ramai

Pekerja hospital yang terlalu banyak bekerja sangat gembira bertemu kucing itu dan berehat sebentar untuk bermain dengan dia dan bayinya.

“Kakitangan perubatan juga agak teruja melihat kucing dan anak kucing itu, dan mereka pergi menemui mereka dan menyayangi dan menjaga mereka,” kata Ozcan. “Saya percaya ia adalah kucing yang kakitangan sudah biasa dengannya, dan ada orang yang pernah melihatnya di sana sebelum ini.”

Nasib baik, kucing itu tidak mendapatkan bantuan perubatan, dan anak lelakinya kelihatan sihat. Ibu baru itu baru sahaja mengetahui tempat untuk mendapatkan susu dan haiwan peliharaan.

“Dia tidak sihat, tetapi dia mahu berdiri di sana,” kata Ozcan. “Sementara doktor menyayangi dia dan bayinya, dia berdiri dengan selamat di sebelah mereka.”

Kucing jalanan bawa anaknya ke bilik kecemasan raih perhatian orang ramai

Ozcan mengambil beberapa gambar pertemuan indah itu dan berkongsinya di Twitter pada hari Isnin, di mana ia menjadi tular dengan cepat. Sebagai pemilik kucing, Ozcan berasa lega melihat keluarga kecil itu menerima penjagaan yang penuh kasih sayang. “Kucing agak meluas dalam budaya saya,” kata Ozcan. “Bagaimanapun, saya terkejut menyaksikan perkara sebegitu di bilik kecemasan buat kali pertama.”

Kucing liar adalah lazim di Turki dan diberi makan secara berkala oleh masyarakat tempatan. Bagaimanapun, dengan kedai makan ditutup kerana kuarantin, haiwan liar turut menderita.

Kerajaan Turki telah menasihatkan kerajaan tempatan untuk meningkatkan usaha mereka untuk memberi makan kucing dan anjing yang terbiar bagi mengelakkan rakyatnya keluar dari jalanan.

Selepas memberi anak kucing pemeriksaan sepintas lalu, kakitangan mengesyorkan supaya anak kucing itu dihantar ke doktor haiwan hanya untuk berhati-hati. Ibu kucing pula takut meninggalkan penjaganya. “Walaupun selepas kami berlepas, mereka berdua masih di sana, berdiri dengan berani di kalangan polis,” tambah Ozcan.

Ia hanya menunjukkan bahawa, tidak kira betapa sibuknya doktor sekarang, mereka sentiasa bersedia untuk melayani semua orang yang berjalan melalui pintu.

Baca Lagi:
Peniaga buah potong raba payudara sepupu isteri
Tular gambar Tok Mat jumpa pemimpin kanan PN cetus tanda tanya
Jiran minta aku hantar makanan , aku terkejut ada lelaki lain tengah bersama isteri dia
CATEGORIES