Kaki calon PH Parlimen Sepang digilis kereta ketika berkempen

Kaki calon PH Parlimen Sepang digilis kereta ketika berkempen

Kaki calon PH Parlimen Sepang digilis kereta ketika berkempen. Ketua Wanita Pakatan Harapan (PH) Aiman Athirah Sabu mengalami kecederaan ketika berkempen selepas kakinya secara tidak sengaja digilis sebuah kereta.

Calon PH bagi kerusi Parlimen Sepang itu berkata, kejadian berlaku ketika beliau sedang mengadakan “walkabout” di sebuah pasar pagi di kawasan itu.

“Saya dinasihatkan untuk berehat tapi saya masih mahu gagahkan diri dan bertemu rakyat Sepang. Doakan saya tetap terus kuat untuk kita!” katanya dalam ciapan di Twitter.

Kaki calon PH Parlimen Sepang digilis kereta ketika berkempen

Dalam video yang dilampirkan bersama ciapannya, Aiman dilihat sedang duduk di atas kerusi dan menggenggam kakinya yang sakit berikutan kejadian itu.

Dengan hanya tinggal tiga hari lagi untuk berkempen, masa amat berharga bagi calon pilihan raya umum ke-15 (PRU15) untuk memenangi hati pengundi.

Aiman bertanding lapan penjuru di salah satu kerusi paling hangat pada PRU15, dengan Ketua Wanita Bersatu Rina Harun menjadi pesaing tersengitnya.

Kerusi itu disandang Hanipa Maidin daripada Amanah selama dua penggal. Beliau pertama kali memenanginya pada 2013 ketika bersama PAS, yang ketika itu sebahagian daripada Pakatan Rakyat.

Turut bertanding ialah Anuar Basiran daripada Barisan Nasional (BN); Che Asmah Ibrahim (Pejuang); Daud Leong Abdullah (Parti Utama Rakyat); dan R Nageswaran (Parti Rakyat Malaysia), serta dua calon bebas.

Baca Lagi:
Calon PH Padang Serai meninggal dunia
Kisah murid perempuan berpakaian lusuh minta duit RM1 beli air undang sebak!
Rupanya ini sebab kenapa ramai orang bunuh kucing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *