‘Jumpa dalam hutan, ingatkan anak kucing rupanya anak ‘black panther’ yang hampir mati’- Lelaki bela hingga besar baru perasan bukan kucing

‘Jumpa dalam hutan, ingatkan anak kucing rupanya anak ‘black panther’ yang hampir mati’- Lelaki bela hingga besar baru perasan bukan kucing

‘Jumpa dalam hutan, ingatkan anak kucing rupanya anak ‘black panther’ yang hampir mati’- Lelaki bela hingga besar baru perasan bukan kucing. Siapa menjangkakan pertemuan seorang ranjer dengan seekor anak harimau kumbang yang hampir mati menjadi tular dan mendapat pelbagai reaksi warganet.

Penemuan yang disangkakan seekor anak kucing itu sebenarnya adalah seekor anak harimau kumbang yang sedang bertarung nyawa.

Ranjer berkenaan menjaga dan memberi rawatan sehingga lama kelamaan perubahan saiznya tidak seperti kucing kebiasaan menyedarkan lelaki itu.

'Jumpa dalam hutan, ingatkan anak kucing rupanya anak 'black panther' yang hampir mati'- Lelaki bela hingga besar baru perasan bukan kucing

Perubahan itu, bukan pada saiznya tetapi tindak tanduknya juga jinak dan sangat manja dengan ranjer itu.

Harimau kumbang itu juga pandai minum susu dengan botol dan sering menemai ranjer kemana sahaja.

Harimau kumbang itu menjadi sangat dan ranjer berkenaan mengambil keputusan untuk menghantarnya ke pusat perlindungan hidupan liar.

Namun, keakraban antara mereka membuatkan harimau itu tidak gembira dan tidak mahu makan ketika berada di pusat itu.

Mendapat perkhabaran itu, ranjer kemudian melawat harimau berkenaan. Ternyata mereka berdua saling merindu dan paling menyentuh hati harimau itu memeluk ranjer berkenaan ketika bertemu.

Baca Lagi:
Penyanyi wanita negara seberang ‘claim’ lagu Lemak Manis, sekali penyanyi asal Roslan Madun bersuara
“Kau anak bodoh, duduk diam-diam”, Kak KM mengamuk netizen kecam anaknya dapat 4 flat
Ibu terkejut tengok video rakaman, guru pancing murid pergi hotel di Genting Highlands buat perkara tak senonoh
CATEGORIES