Jiran sebelah rumah rasa pelik, 4 hari tak nampak, rupanya wanita ini terperangkap dalam tandas rumah sendiri

Jiran sebelah rumah rasa pelik, 4 hari tak nampak, rupanya wanita ini terperangkap dalam tandas rumah sendiri

Jiran sebelah rumah rasa pelik, 4 hari tak nampak, rupanya wanita ini terperangkap dalam tandas rumah sendiri. Polis Singapura berjaya menyelamatkan seorang wanita yang terperangkap di dalam tandas rumahnya di Clementi, Singapura selama empat hari lapor Mothership.

Pada 27 November lepas, dua anggota polis, Ibnu Musalli dan Miqdad Fisall telah menerima panggilan daripada seorang individu yang melaporkan saudaranya hilang dan tidak dapat dihubungi sejak empat hari lalu dan memerlukan bantuan daripada pihak polis.

Ibnu berkata bahawa saudara kepada wanita itu juga telah pergi ke rumahnya tetapi tidak mendapat sebarang jawapan daripadanya.

Susulan daripada itu, anggota polis tersebut bergegas ke kediaman wanita itu dan bertanyakan beberapa soalan kepada penduduk di kawasan tersebut, mereka juga mengatakan sudah tiga atau empat hari tidak melihat wanita berkenaan.

Jiran sebelah rumah rasa pelik, 4 hari tak nampak, rupanya wanita ini terperangkap dalam tandas rumah sendiri
Gambar hiasan

Malah, mereka turut perasan ada beberapa bungkusan parcel yang ditinggalkan di luar pintu rumahnya.

Bagaimanapun, kedua-dua anggota polis tersebut merasakan bahawa wanita itu masih berada di rumahnya, lapor Mothership.

“Ketika kami sedang bercakap dengan jiran-jiran, kami mendengar bunyi yang samar-samar datang dari seberang dinding,” kata Miqdad.

Dengan bantuan daripada seorang pengawal keselamatan, anggota polis itu berjaya mendapatkan akses ke apartmen wanita tersebut dengan pantas.

Ketika berada di dalam rumah milik wanita tersebut, mereka telah terdengar bunyi ketukan yang semakin kuat dari dalam tandas.

Memetik Mothership, wanita berkenaan terperangkap di dalam tandas kerana pemegang pintu tandas tercabut dan akhirnya polis berjaya membuka pintu tandas tersebut.

Wanita tersebut memberitahu polis bahawa dia telah terperangkap di dalam tandas sejak empat hari lalu.

Oleh kerana dia tidak mempunyai telefon untuk meminta pertolongan, dia bermati-matian mengetuk dinding dengan harapan seseorang akan datang menyelamatkannya.

Miqdad berkata bahawa wanita tersebut tidak mengalami sebarang kecederaan dan telah dirawat oleh paramedik.

“Saya masih ingat lagi tangisannya selepas berjaya keluar, dia mengucapkan terima kasih kepada kami kerana menyelamatkannya,” katanya.

Baca Lagi:
Pemuda Amerika datang Malaysia jual nasi lemak laku keras, siap kongsi resipi lagi supaya sambal jadi lemak
Fuh tak sangka sekali ini respon Nadia Brian selepas dikecam pakai seksi
Pengerusi TNB Hasan Ariffin letak jawatan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *