Jangan pakai gelang emas pada bayi 3 bulan, wanita ini terkejut perubahan berlaku pada anaknya

74b6d6f3 addf 428e 95e3 c6137cd60395

Jangan pakai gelang emas pada bayi 3 bulan, wanita ini terkejut perubahan berlaku pada anaknya.

Perkongsian khas buat ibu bapa atau penjaga yang gemar memakaikan gelang emas pada bayi kecil. Harap ambil perhatian dan ambil maklum kesan pemakaian barang kemas tersebut. Ikuti perkongsian daripada seorang ibu, Puan Auni yang terkejut dengan perubahan anaknya selepas dipakaikan gelang sejak usia 3 bulan.

Penantian menunggu second baby setelah 4 tahun.. Alhamdulillah dapat baby girl diberi nama Puteri Alice Kayyisa.. Ciwi baby girl tak payah cakap lah sebagai seorang ibu mesti nak berdandan anak pompuan kan tapi..baca sampai habis

aa 2 768x1020 226x300 1

Bagi Alice pakai gelang Dari umur dia 3 Bulan..

Setiap bulan adjust saiz gelang dia..Gelang tu boleh gerak2 Kat tangan.. Tapi bulan lepas saja rasa nak pergi cuci gelang Alice sebab nampak berdaki..Apa yang jadi bila buka gelang Alice.

Tangan Alice mengecil dekat pergelangan tangan.. Walaupun gelang tu boleh gerak2.. Jadi Auni dah fobia nak bagi pakai.. Nasib la buka nak cuci kalau tak.. tak tahu apa jadi..Allah gerakkan hati untuk buka

aaaa 2 768x1021 226x300 1

Lepas kejadian Auni bawa Alice pergi Klinik check tangan dia , Doctor cakap jangan bagi baby pakai gelang, rantai atau anything sebab ganggu tumbesaran baby.. Baby membesar waktu tidur dia..Allah seriat darah dengar.. Kalau la tak buka cuci tentu lagi teruk jadi

Itu tangan Alice dah semakin sembuh.. gambar tangan tu gambar sekarang.. Ok dah tangan tak mengecil.. Gelang ni nampaknya simpan saja la.. tunggu Alice besar sikit Baru Mommy bg pakai atau tak pakai dah.

Biasalah simptom mak2 nak anak dara segak comel.. Nampak comel pakai emas, Pakai headband.. Rupanya bila jumpa doctor tak elok banyak kesan sampingan kalau kita cuai tak ambil tahu Sumpah dah Fobia..

Jangan Judge Auni, sebab auni pun tak tahu akibat dia.. maybe ada yang pakai tak jadi apa2.. ada yang senasib macam Auni.. Niat nak share agar ramai dapat info ni dan tak terima nasib macam ni.. Tak ada niat nak menunjuk.. cuma sebagai mak2 memang tak dinafikan excited bila dapat baby girl mulalah nak berhias2..

Tak salah pun cuma kita jangan lalai ja.. Nasib Allah gerakkan hati untuk buka , kalau tak.. Hmm tak tahu nak cakap.

Auni Harap Ibu2 Muda diluar sana boleh terima dengan hati terbuka atas perkongsian yang terjadi kpd ank Auni sendiri..

Kalaulah kita tahu benda tu buruk mana mungkin kita buat.. Auni pun tak tahu tapi lepas jadi dekat diri sendiri baru ada ilmu..Apa pun thank you kepada yang Positif. Kongsilah dengan rakan2, tak salah Pakai.. Cuma kena alert sentiasa…Tapi Auni dah fobiaa

Semoga perkongsian wanita ini boleh jadi pengajaran berguna buat ibu bapa dan penjaga sekalian.

Baca Lagi:

Jumpa segulung duit RM100, ramai mengaku duit mereka, tapi lelaki ni berjaya jumpa pemilik asal

Bapa kecewa anak dapat duit raya RM3, pesan tuan rumah jangan berkira sangat!

Penumpang cemas, lelaki nekad buka pintu pesawat yang sedang bergerak

Leave a Reply

Your email address will not be published.