Ini sebab jarang mimpi ‘Mak Ayah’ ramai yang tidak tahu soal ini..

bc9ffe05 51f3 49c8 aa28 96788e59b33f

Ini sebab jarang mimpi ‘Mak Ayah’ ramai yang tidak tahu soal ini..

Ustazah pernah tanya saya “Na, selama ayah awk meninggal berapa kali awak mimpi arwah ayah?”sy jawab dengan nada sedih..”😔Ermm baru 2 kali ustazah..seminggu selepas ayah meninggal dan masa sy sibuk dgn kerja seharian ..kenapa ustazah?”

Ustazah sy kata..”maknanya awak anak yg baik yg sentiasa bagi dia pahala dan amal dalam kubur.. Kalau awak kerap sangat mimpi tu tandanya dia tak senang kat alam sana dan dia nak amalan dan doa daripada awak..”

Owh baru saya faham..ingat selalu mimpi arwah tanda kita rindukan dia,rupanya bukan.. Ya Allah..

bc9ffe05 51f3 49c8 aa28 96788e59b33f

Saya terus bergenang air mata teringat balik..mungkin kali pertama seminggu lepas ayah sy meninggal sebab rindu..Yelaa masa ayah saya sakit kat hospital,masa tu saya baru 8 tahun..masa tu ayah saya masih suapkan makan..manje sangat dgn arwah ayah..tapi kali kedua saya mimpi saya ingat masa tu saya sibuk sangat dgn urusan harian..

Baru saya faham bila ustazah cakap macam tu.. YaAllah..sebenarnya ayah kita yg dah meninggal dunia mereka sangat dahagakan amalan dan doa daripada anak2 yang soleh..saya pernah dapat nasihat daripada ustazah.. Dia kata “niatkan puasa kita solat kita sedekah kita semua untuk mak ayah kita..sebab mungkin dalam hidup mereka, mereka pernah tinggalkan puasa tinggalkan solat..”

Ya Allah tenangkan mak ayah kami di alam barzakh..letakan mereka di kalangan orang2 beriman.. Jangan lah kau azab mak ayah kami.. Amiiin²..
🤲🤲🤲🤲

Baca Lagi:

Ini fakta daun ganja yang ramai tidak tahu..Patutlah Freemason haramkan ganja, rupanya….

Pasangan Chef hotel ditangkap khalwat malam pertama bulan Ramadhan

PANAS !!! Ayob Khan dedah 9 pegawai, anggota penguatkuasa jual balik dadah yang sudah dirampas pada pengedar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *