“Ingatkan download terus boleh main, rupanya TikTok ada pantang larang yang ramai tak tahu”

“Ingatkan download terus boleh main, rupanya TikTok ada pantang larang yang ramai tak tahu”

“Ingatkan download terus boleh main, rupanya TikTok ada pantang larang yang ramai tak tahu”. Assalamualaikum dan Selamat pagi, Hai Pembaca semua.. Dekat sini Bonde nak kongsikan pada anda yang baru nak aktif di Tiktok.

Untuk pengetahuan anda sema Bonde mula muat turun aplikasi Tiktok ni dari tahun 2018 lagi, Masa tu Bonde join Sushivid team untuk memperkenalkan aplikasi Tiktok ini secara umum, Pada masa itu aplikasi Tiktok sama seperti aplikasi Musical.ly wujudnya Tiktok tahun itu menjadi pesaing dekat kepada aplikasi Musical.ly seperti yang anda semua maklum Musical.ly ni jadi popular dikalangan remaja yang minat muzik dan menari yang menjadi ikuttan hangat pada tahun 2017-2018. Tiktok juga sama seperti itu pada masa itu, Tapi Tiktok kini telah berubah sebanyak 360 darjah dari yang dulu…

Sekarang ini ramai yang telah memuat turun aplikasi Tiktok untuk memperkenalkan perniagaan dan meningkatan jualan selain berkongsi ilmu memasak, menanam pokok, menjahit, kesihatan, mengaji al quran, ceramah agama, pelbagai tips, pelbagai idea, deco-deco, business dan macam-macam lagi..

"Ingatkan download terus boleh main, rupanya TikTok ada pantang larang yang ramai tak tahu"

Pantang Larang Tiktok Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Aktifkan Akaun Anda

Anda Yang Baru Nak Aktif Dalam Tiktok?
Kenapa Tiktok?

Tiktok merupakan media sosial paling trending dan akaun baru paling aktif setiap hari.

Enam Sebab Kenapa Anda Perlu Ada Akaun Tiktok?

1. Tiktok push video Tiktok anda global seluruh dunia.

2. Anda boleh kembangkan bisnes!

3. Anda boleh jana income

4. Anda boleh share banyak ilmu dan dapat ilmu di akaun Tiktok Yang Anda ikuti

5. Anda boleh jadi content creator @ influncer

6. Anda lebih berkeyakinan.

Elakkan Letak Profile Picture di bawah:

❌ Muka jiran (muka orang lain la maksudnya)

❌ Gambar berdua (melainkan itu akaun kongsi dengan wife contohnya)

❌ Gambar pokok (melainkan anda wakil Perhilitan)

❌ Gambar haiwan (melainkan akaun ZOO)

❌ Gambar sekecil kuman (kamera dengan individu terlalu jauh)

❌ Gambar mainan

❌ Gambar karakter game

❌ Gambar artis

Jika Follower Anda Kurang Dari 1000, Cara untuk naikkan Engagement Dalam Tiktok Kena Rajin Buat Lima Perkara Seperti Dibawah :

1. Follow each other ( jangan sombong)

2. Like (kena rajin lika)

3. Comment (kena rajin comment emoji pun tak apa)

4. Copylink 5x.. (Tak perlu share kemana-mana just copy sahaja)

Cara tersebut buat di akaun Follower anda. Dengan cara ini Video Tiktok anda boleh FYP di akaun Follower lain. Bila sudah capai 1000 Follower anda dah boleh buat live di Tiktok ini memudahkan urusan anda untuk berniaga…

Tips :

Buat Video Tiktok sehari tiga kali, kalau tak sempat sehari buat satu video Tiktok bagi mengaktifkan akaun anda dan kita boleh monitor content mana satu paling perform. Cara ini juga meningkatkan viewer VTT anda.

Sesiapa yang follower bawah 1000 kena rajin buat ni tau! Cara ini adalah untuk menaikkan enggagement anda.

Last Sekali, Pantang Larang Tiktok yang anda perlu tahu…

Perkara-perkara Perlu Elak Dalam Video Tiktok Anda:

1. Sharp objects (pisau, gunting etc), nak cegah suicidal

2. Picagari (syringe, needle), nak cegah drugs

3. Duit (display duit), nak cegah scam

4. Driving (filming semasa memandu – especially kenderaan bergerak)

5. Kanak-kanak pegang phone (underage 13), kanak-kanak muncul dalam video tak pakai pakaian

6. Alcohol, drugs, sexy mainly cleavage, nampak pusat badan pun akan dicegah, video views slow (negara MY)

7. For more info, https://www.tiktok.com/community-guidelines?lang=ms-MY, https://www.tiktok.com/community-guidelines?lang=en

6. Numbers (account numbers, phone numbers etc) – usually long digits

8. Avoid gambar mayat

9. Avoid gambar-gambar zaman dulu (tak pakai baju)

10. Avoid gambar-gambar/video nampak dedah peha, pusat badan), pun akan kena band

Jangan Delete! Apa Yang Jangan Delete

Jangan delete VTT anda yang kurang view just hidekan video @ privacy setting

Jangan delete komen kalau typo, apa yang perlu buat, just type baik je dekat komen semula

Apa Menariknya Ada akaun Tiktok ?

❤️ Belajar Public speaking

❤️ Growth bersama Follower yang lain

❤️ Ilmu tiktok, motivasi dan pelbagai niche

❤️ Q & A directly

❤️ More positive cycle sebab dalam Covid 19 reality kena support each others.

Baca Lagi:
Cucu Tok Guru Nik Aziz dedah darjah kebesaran ‘Tun’ ditukarkan jadi ‘Tan Sri’
10 senarai pemimpin negara terkaya di dunia, no.2 bekas perdana menteri Malaysia nilai harta $ 45 bilion
Wanita buat duit RM10,000 setiap bulan dengan hanya kutip sampah, rupanya ini sampah dia kutip
CATEGORIES