Influencer maut ditembak di kedai makan selepas muat naik gambar makanan di IG

Influencer maut ditembak di kedai makan selepas muat naik gambar makanan di IG

Influencer maut ditembak di kedai makan selepas muat naik gambar makanan di IG. Seorang peneroka media sosial terkenal dari Ecuador dilaporkan terbunuh dalam sebuah restoran di bandar Quevedo selepas memuat naik menu sotong kurita ‘ceviche’ dalam akaun Instagramnya.

Semasa kejadian itu, Landy Parraga Goyboru, 23 tahun, sedang makan tengah hari bersama seorang rakan sebelum dua lelaki mendekatinya dan masuk ke dalam restoran itu.

Kejadian penembakan direkodkan oleh kamera CCTV dalam restoran di mana pengaruh tersebut ditembak tiga kali sebelum penyerang melarikan diri.

Influencer maut ditembak di kedai makan selepas muat naik gambar makanan di IG

Dalam rakaman tersebut, beliau terbaring dan dipercayai telah meninggal dunia, tetapi motif kejadian masih tidak diketahui.

Selepas kejadian itu tersebar luas, beberapa spekulasi muncul yang mendakwa Goyboro disyaki terlibat dalam hubungan sulit dengan seorang pengedar dadah bernama Leandro Norero.

Norero telah meninggal dunia dalam rusuhan di penjara pada akhir tahun 2020. Namun, kematian pengedar dadah itu tidak dapat disahkan dan polis mencurigai bahawa isterinya mungkin terlibat dalam pembunuhan pengaruh tersebut.

Spekulasi lain mengaitkan Goyburo dengan kumpulan ketua gangster yang terkenal dan siasatan rasuah yang melibatkan pegawai kehakiman dengan jenayah terancang.

Walau bagaimanapun, polis belum mengeluarkan kenyataan rasmi mengenai motif kejadian, dan tindakan mangsa memuat naik makanan dalam akaun Instagramnya mungkin hanya kebetulan semasa dia diserang dalam restoran itu.

Goyburo, yang mempunyai 180,000 pengikut di Instagram, terkenal sebagai model yang mempromosikan pakaian sukan dan telah mengambil bahagian dalam pertandingan Ratu Cantik Miss Ecuador 2022.

Baca Lagi:
Dah besar orangnya, wajah anak gadis Faizal Husein raih perhatian ramai
Jangan panik jika tersalah transfer duit ke akaun orang lain, ini cara nak dapatkan balik
Individu dari Negeri Sembilan jadi jutawan segera menang ‘jackpot’ RM64,623,697.40
CATEGORIES