Tuduh Anuar Zain gay, Ziana Zain anggap Vida biadab

PETALING JAYA – Orang kata, sebab pulut santan binasa, sebab mulut menjawablah Datuk Seri Vida.

Situasi tersebut yang berlaku apabila penyanyi popular, penyanyi Ziana Zain tampil menempelak usahawan kosmetik itu yang sewenang-wenang menuduh adiknya, Anuar Zain mengamalkan gaya hidup songsang atau gay.

Katanya, usahawan kosmetik tersebut bertindak keterlaluan dengan secara kurang ajar apabila mengeluarkan tuduhan melulu dalam sesi secara langsung Instagramnya (IG Live).

“Sangat biadap,” itu maklum balas ditinggalkan penyanyi Puncak Kasih itu menerusi laman sosial seorang pengguna TikTok yang telah memuat naik semula video IG Live  usahawan berusia 51 tahun itu.

Daripada sesi berkenaan dapat dilihat Vida membalas usul seorang pengikutnya supaya mendekati Anuar namun secara berbisik jelas kedengaran dia menyebut perkataan gay.

“Nanti cubalah mengorat Anuar Zain? Gay!” kata penyanyi lagu I Am Me itu.

Video tersebut seterusnya mendapat pelbagai reaksi termasuk daripada kakak Anuar iaitu Ziana Zain yang menganggap perbuatan Vida sebagai kurang ajar.

“Sangat biadab,” tulis Ziana dalam ruangan komen.

Komen berkenaan seterusnya mendapat perhatian ramai sehingga ada yang mencadangkan Anuar mengambil tindakan undang-undang terhadap Vida.

“Anuar boleh saman ini,” kata seorang netizen.

“Ini soal maruah, jangan buat main-main. Kaya tidak bermakna boleh menghina dan menfitnah orang lain sesuka hati,” komen seorang pengguna TikTok.

Terdahulu, pelbagai nama selebriti lelaki yang dicadangkan kepada Vida untuk dijadikan sebagai model dalam video muziknya dan yang paling dinanti-nantinya ialah Aweera. – KO

Leave a Reply

Your email address will not be published.