“Hancur ‘masjid’ itu beri kejayaan pada syaitan”, Ustaz Dusuki tegur Puteri Sarah

“Hancur ‘masjid’ itu beri kejayaan pada syaitan”, Ustaz Dusuki tegur Puteri Sarah

“Hancur ‘masjid’ itu beri kejayaan pada syaitan”, Ustaz Dusuki tegur Puteri Sarah. Ustaz Ahmad Dusuki baru-baru ini ada membuat satu hantaran di Instagram yang menegur pelakon Puteri Sarah berhubung kes perceraian bersama pengarah Syamsul Yusof.

Dalam hantaran tersebut, pendakwah itu memberi nasihat kepada orang ramai agar berusaha untuk menyelamatkan rumah tangga daripada berakhir dengan perceraian jika terdapat konflik dan masalah.

Ustaz Ahmad Dusuki juga memuat naik tangkap layar sebuah artikel berita yang memaparkan Puteri Sarah mengeluarkan kenyataan bahawa dia berdoa supaya diceraikan.

“Hancur 'masjid’ itu beri kejayaan pada syaitan”, Ustaz Dusuki tegur Puteri Sarah

Berusahalah untuk kebaikan kemudian berdoalah kepada Allah, sebaiknya berusahalah menyelamatkan setiap ‘masjid’ yang dibina dari kehancuran.

Kerana kehancuran ‘masjid’ itu memberi kejayaan kepada syaitan di atas setiap perancangan mereka, kita pula berusaha menyelamatkan binaan yang indah ini.

Dia dalam pada itu turut meninggalkan pesanan kepada umat Islam agar tidak terlalu melayan gangguan syaitan dan emosi dalam membina keluarga mukmin.

Menjengah ke ruangan komen, pelbagai respon telah ditinggalkan oleh netizen berhubung isu tersebut. Rata-ratanya beranggapan Puteri Sarah sudah lama berjuang berhabisan dalam mempertahankan rumah tangganya bersama Syamsul.

Baca Lagi:
“Aku cuba goda suami tapi dia lari, 6 tahun kahwin tanpa nafkah batin, last aku dapat ciuman dari suami 4 tahun lepas”
Tak sempat merasa durian, lelaki demam panas selepas ditegur langsuir pukul 2 pagi di dusun arwah ayah
Kisah pembunuhan Ketua Polis Negara ke-3 Tan Sri Abdul Rahman yang ramai tak tahu
CATEGORIES