Gempar!! lelaki berpakaian kostum ‘Captain America’ mengundi di Pulau Pinang

Gempar!! lelaki berpakaian kostum 'Captain America' mengundi di Pulau Pinang

Gempar!! lelaki berpakaian kostum ‘Captain America’ mengundi di Pulau Pinang. Kemunculan seorang lelaki yang memakai kostum watak Captain America di pusat mengundi di Sekolah Kebangsaan (SK) Sri Aman, di Air Itam di sini menarik perhatian pengundi yang beratur menunggu giliran untuk menunaikan tanggungjawab masing-masing.

Muhamad Shahrizal Mat Sahat, 35, yang tiba kira-kira pukul 10 pagi di pusat mengundi itu turut mempamerkan aksi superhero ketika sedang beratur untuk mengundi.

Muhamad Shahrizal berkata, dia memakai kostum berkenaan pada hari mengundi untuk menghiburkan hati para petugas Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan para pengundi yang menunggu giliran.

”Ini pertama kali saya memakai kostum Captain America di pusat mengundi, saya hanya mahu memeriahkan keadaan di sini.
”Saya turut menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi, jadi boleh kita katakan pada orang ramai ‘Captain America’ pun turun mengundi, jadi takkan anda yang layak tidak mahu mengundi hari ini,” katanya ketika ditemui di sini hari ini.

Gempar!! lelaki berpakaian kostum 'Captain America' mengundi di Pulau Pinang

Menurutnya, sebelum ini dia bersama rakan-rakan yang dikenali sebagai
kumpulan Adiwira Pulau Pinang sering turun menghiburkan orang ramai dengan kostum pelbagai watak seperti Predator, Black Panther dan banyak lagi.

”Rakan saya yang memakai kostum Predator turut turun mengundi di Dewan Komuniti di Farlim manakala saya mengundi di SK Sri Aman di sini,” katanya.

Tambahnya, dia berasa lega kerana telah dapat menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi bagi memilih kerajaan dan pemimpin baharu untuk negara.

”Sebagai pengundi saya berharap kerajaan yang bakal dibentuk nanti akan lebih prihatin kepada rakyat dan membantu mengurangkan beban kos sara hidup yang semakin meningkat ini,” katanya.

Baca Lagi:
Rupanya sihir kalah dengan kuasa viral, makcik jual nasi lemak lega ada lelaki datang tolong kedainya
Lelaki putus kaki kiri sebab jalan berlubang dan menang saman RM652,000 terhadap kontraktor jalan raya
SCRUT Tan Sri Muhyiddin Yassin buat ramai rakyat terkejut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *