Gempar !!! Helikopter dilapor hilang selepas berlepas dari LTSAAS

Gempar !!! Helikopter dilapor hilang selepas berlepas dari LTSAAS

Gempar !!! Helikopter dilapor hilang selepas berlepas dari LTSAAS.

Sebuah helikopter jenis Eurocopter disahkan terputus hubungan selepas berlepas dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah (LTSAAS), Subang, Selangor pada tengah hari tadi.

Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Wee Ka Siong berkata, perkara itu dimaklumkan oleh Pihak Berkuasa Penerbangan Awam (CAAM) yang menjelaskan helikopter berkenaan sepatutnya mendarat Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah, Ipoh pada jam 12.37 tengah hari selepas berlepas pada jam 11.37 pagi.

Helikopter dilapor hilang selepas berlepas dari LTSAAS

Menurutnya, helikopter yang dimiliki oleh sebuah syarikat dikhuatiri hilang pada jam 12.16 tengah hari oleh Pusat Kawalan Trafik Udara Kuala Lumpur di sebuah lokasi berhampiran Bidor, Perak.

“Pihak CAAM akan mengeluarkan kenyataan lanjut mengenai kejadian ini dan operas mencari dan menyelamat telah diaktifkan di lokasi yang dikenal pasti.

“Kita lakukan usaha terbaik untuk melakukan kerja-kerja pencarian, yang penting kita dapat kerjasama daripada polis dan kerah agensi berkaitan membantu mencari helikopter tersebut,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di Stesen KTM Ipoh, di sini pada Ahad.

Baca Lagi:

Misteri masjid berusia 120 tahun muncul semula selepas tiga dekad tenggelam

Bekas Ketua Cawangan Pas meninggal dunia ketika tunai solat Maghrib di masjid

Jambatan baharu hubungkan Malaysia – Indonesia (120 KM) akan dibangunkan

CATEGORIES