“Dunia akhir zaman, masing-masing jagalah anak bini”- Warganet kecam orang awam bergambar dengan ‘hot daddy’

“Dunia akhir zaman, masing-masing jagalah anak bini”- Warganet kecam orang awam bergambar dengan ‘hot daddy’

“Dunia akhir zaman, masing-masing jagalah anak bini”- Warganet kecam orang awam bergambar dengan ‘hot daddy’. Seorang pemuda dilihat dikeremuni orang awam tak ubah seperti selebriti tapi hakikatnya bukan!

Menerusi beberapa video yang dimuat di laman sosial sehingga tular, beberapa orang ramai dilihat mengambil peluang untuk bergambar bersama pemuda berkenaan.

Selain bergambar, mereka yang dipercayai berada di sebuah pasar malam turut berjabat tangan dan berbual mesra dengan lelaki itu.

"Dunia akhir zaman, masing-masing jagalah anak bini"- Warganet kecam orang awam bergambar dengan 'hot daddy'

Rupa-rupanya pemuda yang menjadi tumpuan ramai itu merupakan individu yang didakwa atas tuduhan mengiklankan khidmat persundalan menerusi aplikasi X, baru-baru ini.
Apa yang lebih mengejutkan, ada dalam kalangan orang ramai yang bergambar dengan pemuda dikenali sebagai ‘Hot Daddy’ itu sudah pun berkeluarga.

Menerusi salah satu rakaman berdurasi satu minit dan 16 saat, seorang lelaki dilihat mendukung anaknya yang masih kecil, manakala seorang lagi diletakkan dalam kereta sorong bayi.

Turut kelihatan beberapa wanita bertudung, dan dalam pertemuan mesra itu salah seorangnya mengambil gambar mereka yang lain.

Perkongsian video itu bagaimanapun tidak menyatakan lokasi dan tarikh kejadian.

Video yang tular di pelbagai platform media sosial itu ternyata mengejutkan orang ramai.

Ia memperlihatkan betapa rendahnya moral mereka yang secara tak langsung mengangkat individu yang dikaitkan dengan aktiviti maksiat dan pelacuran.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hangat (@hangat)

Pemuda itu sepatutnya dihina kerana perbuatan terkutuknya dan bukan dilayan seperti artis.

“Mereka ingat artis ke? Aduh.

“Yang pakai tudung pun beria ambil gambar. Tak apa, manusia boleh berubah.

“Tiada yang istimewa tentang dia. Tapi macam diagung-agungkan. Risau akhir zaman sangat kita ni. Masing-masing jagalah anak bini, teguhkan iman,” komen netizen.

Sebelum ini, Mufti Pulau Pinang, Datuk Seri Wan Salim Wan Mohd Noor menyelar tindakan sebuah laman web penstriman yang menjemput ‘Hot Daddy’ sebagai tetamu podcast.

Wan Salim berkata, pihaknya bimbang tindakan laman web penstriman tersebut akan mempengaruhi golongan remaja seterusnya membawa mereka ke jurang keruntuhan akhlak.

“Adalah amat dikesali tindakan pihak tidak bertanggungjawab menjemput tertuduh dalam kes mengiklan persundalan menerusi aplikasi X bagi menyertai podcast sebagai tetamu.

“Tindakan sedemikian boleh dianggap sebagai satu cara mempromosi maksiat dan menormalisasi persundalan.

“Sekiranya keadaan itu tidak dikekang atau dicegah akan mempengaruhi golongan remaja sekali gus membawa kepada jurang keruntuhan akhlak,” katanya dalam kenyataan pada Isnin.

Bagaimanapun, ‘Hot Daddy’ menerusi video TikTok menafikan terlibat dalam melakukan sebarang podcast seperti yang didakwa.

Sehubungan itu, dia meminta orang ramai jangan membuat andaian atau fitnah terhadap sesuatu perkara yang tidak sahih.

Untuk rekod, ‘Hot Daddy’ atau nama sebenarnya, Hasli Ikhwan Arif Zul Hasli, 32, didakwa kerana merakam dan menjual aksi hubungan intim melalui aplikasi X, di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur, pada 26 Januari lalu.

Lelaki tiga anak itu mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim, Siti Aminah Ghazali.

Dia dituduh mengikut Seksyen 372(1)(e) Kanun Keseksaan kerana mempromosikan aktiviti seks untuk keuntungan dan dibaca bersama Seksyen 34 kanun sama yang membawa hukuman penjara hingga 15 tahun dan sebatan serta denda jika sabit kesalahan.

Hakim kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin RM10,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 28 Februari untuk serahan dokumen.

Siasatan oleh Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) sebelum ini mendapati suspek menjual video berkenaan dalam aplikasi X dengan kadar RM100 bagi 200 video sebulan dan RM20 bagi 13 video sebulan.

Baca Lagi:
Sampai ke Korea Selatan kek tapak kuda Malaysia, reaksi orang sana makan raih perhatian ramai
“Aku tak tahu apa yang tak kena, 16 tahun kahwin suami tak pernah makan yang aku masak hingga baju pun basuh asing”
“Macam mana nak berdamai dengan mak sendiri?, aku selalu rasa tak redha dengan apa yang mak dah buat dekat aku”
CATEGORIES