Dikebumi pada tahun 1984, lelaki tua ini kembali semula ke rumah selepas 29 tahun kemudian

Dikebumi pada tahun 1984, lelaki tua ini kembali semula ke rumah selepas 29 tahun kemudian

Dikebumi pada tahun 1984, lelaki tua ini kembali semula ke rumah selepas 29 tahun kemudian. Dalam dunia ini, memang banyak kejadian aneh berlaku sehingga ia sukar dihadam dengan akal fikiran kita. Persis sebuah kisah yang pernah mengejutkan ramai ini, seorang lelaki tua mendakwa dirinya hidup semula walhal dia sudah pergi selamanya sekitar 29 tahun yang lalu.

Mula-mula keluarga juga tidak percaya, tapi…

Mengimbau semula peristiwa 2013 yang terjadi Kampung Pijot, Lombok Timur, Nusa Tenggara Barat, Indonesia, penduduk kampung dikecohkan dengan kepulangan Haji Faisal ke rumahnya dalam keadaan sihat walafiat. Sudah dikebumikan pada 1984 dahulu, anak-anak turut merasa pelik dan awalnya turut tidak percaya dengan apa yang dilihat mereka.

Dikebumi pada tahun 1984, lelaki tua ini kembali semula ke rumah selepas 29 tahun kemudian

90% postur badan & tanda lahir mirip dengan ayah

Namun setelah diteliti, lelaki tersebut memang mempunyai wajah dan tanda lahir yang sangat mirip dengan Allahyarham bapa mereka. Apa yang membuatkan mereka yakin, Haji Ilyas mengetahui susur galur dan nama setiap ahli keluarganya selain tahu mengenai keududukan pokok kelapa di belakang rumah mereka.

Rumah Haji Ilyas dipenuhi penduduk kampung yang datang menjenguk

Perkara aneh ini juga sukar diungkapkan oleh lelaki tersebut. Katanya ada satu masa, dia mengikut sebuah jalan dengan cahaya berwarna-warni sehinggalah ‘termasuk’ semula ke dunia. Saat dikhabarkan pulang, penduduk kampung hadir memenuhi rumah mereka untuk melihat sendiri sosok Haji Ilyas. Tentunya orang yang pernah terlibat dalam proses pengebumian Allahyarham puluhan tahun dulu amat terkejut dengan perkara ghaib tersebut.

@rizky_aul SUDAH MENINGGAL 29 TAHUN YANG LALU TETAPI HIDUP KEMBALI⚠️#informasi #fyp ♬ suara asli – Rizky Aulia

Baca Lagi:
Fitnah kematian arwah Siti Sarah agenda ‘Freemason’, John Dihani merayu minta maaf kepada Shuib
Warga emas dipukau 3 wanita, rugi RM40,000 ditukar dengan 2 botol air mineral dan sepaket beras
Wang kertas RM1 tandatangan Tan Sri Ali Abul Hassan Sulaiman harga cecah RM6,000 sekeping
CATEGORIES