Cara mudah nak selesaikan masalah salur air tersumbat dalam bilik air, guna 1 alat ni settel masalah

Cara mudah nak selesaikan masalah salur air tersumbat dalam bilik air, guna 1 alat ni settel masalah

Cara mudah nak selesaikan masalah salur air tersumbat dalam bilik air, guna 1 alat ni settel masalah. Setiap kali mandi, air bertakung dengan banyak dalam bilik mandi dek kerana saluran tersumbat. Tension juga dibuatnya, jika selalu berlaku.

Nak guna bilik air pun kena awasi penggunaan air sebab tak mahu ‘banjir’. Memandangkan ia memang masalah biasa dihadapi di kediaman jadi kenalah tahu cara untuk menyelesaikannya. Lagi pun nak guna khidmat plumber selalu pun agak mahal. Paling tidak kena sedia RM300 untuk bayaran.

Supaya dapat jimat, perkongsian dari Zuhri Mohd ini boleh dijadikan panduan untuk menyelesaikan masalah air bertakung dalam bilik air.

Cara mudah nak selesaikan masalah salur air tersumbat dalam bilik air, guna 1 alat ni settel masalah

Cara selesaikan masalah air bertakung dalam bilik air

Ujar Zuhri cara untuk atasi masalah air bertakung di bilik air ini mudah saja. Paling penting kena ada batang getah atau sewage cleaning rod ini. Boleh dibeli di kedai hardware dengan harga RM80. Boleh juga beli online, lebih murah. Klik SINI untuk link pembelian cleaning rod.

Alat ini berbaloi dibeli dan simpan untuk selesaikan masalah saluran air tersumbat yang biasa berlaku di rumah. Cara menggunakannya;

1. Ambil batang getah tadi dan masukkan ke dalam saluran air keluar, tekan perlahan-lahan.

2. Kemudian tarik ke atas dengan laju supaya kalau ada gumpalan rambut atau kotoran akan terlerai dan disedut keluar sekali.

3. Buat beberapa kali gerakan tekan ke bawah dan tarik hingga air tidak lagi bertakung.

4. Kemudian boleh uji, penuhkan air dalam baldi dan curah untuk lihat air bertakung lagi atau tidak. Jika masih bertakung buat sekali lagi.

Untuk lebih jelas boleh lihat video perkongsian Zuhri ini.

@sayazuhri Cara selesaikan masalah air bertakung. #fyp #foryou #learnontiktok #fypp #learonzuhri #ticerzuhri ♬ original sound – zuhrimohd – Zuhri Mohd

Semoga bermanfaat

Baca Lagi:
Nasib malang menimpa gadis ini selepas minta bantuan kawan ambilkan kunci kereta
Duit syiling 20 sen tahun 1988 bernilai RM38,000?
Mercedes miliki 397 saman bernilai RM118,700, ini penjelasan PDRM
CATEGORIES