Badan isteri semakin membesar, ini respon padu Fizz Fairuz buat netizen terkejut

Badan isteri semakin membesar, ini respon padu Fizz Fairuz buat netizen terkejut

Badan isteri semakin membesar, ini respon padu Fizz Fairuz buat netizen terkejut. “Pelakon, Almy Nadia, 36, pernah merancang untuk melakukan pembed4han bariatrik untuk menguruskan badan selepas sering menjadi mangsa ‘b0dy sham1ng’ dan hin4an daripada netizen.

Suaminya, Datuk Fizz Fairuz bagaimanapun mempertimbangkan semula hasratnya itu kerana Almy perlu menguruskan keluarga dan empat anak mereka yang masih kecil dan bersekolah.

“Saya pernah menggalakkan Almy untuk menurunkan berat badannya tetapi tengok dulu cara yang macam mana kerana sekarang ada bermacam cara untuk kuruskan badan

“Kalau nak p0tong usus (pembedahan bariatrik) macam mana dia nak bertahan dalam masa dua minggu selepas pembed4han? Anak-anak kami masih kecil dan ada yang menyusu badan. Almy juga perlu menghantar dan mengambil anak dari sekolah setiap hari. Almy yang tidak mahu kami mengambil pembantu rumah atau saya sediakan pemandu untuk menghantar anak sekolah kerana dia mahu menguruskan semuanya sendiri,” katanya.

Badan isteri semakin membesar, ini respon padu Fizz Fairuz buat netizen terkejut

Bercakap mengenai hinaan netizen terhadap isterinya, Fizz berkata, dia menasihatkan Almy supaya cekal untuk berdepan dengan segala krit1kan di media sosial.

“Almy selalu buat ulasan membabitkan makanan tambahan di Instagram. Dia juga mengadu kepada saya orang menghin4nya dengan panggilan ‘gemuk macam beruang’, ‘badang’ dan sebagainya yang membuat dia sedih.

“Saya sudah beritahu Almy sejak awal lagi, Jika dia mahu buat ulasan makanan, dia kena kuat bila kena ‘b0dy sh4ming’. Kalau saya sendiri boleh berdepan dengan segala krit1kan dan kec4man daripada netizen selepas berkecimpung selama 20 tahun dalam bidang seni, dia juga boleh melakukannya. Kalau tidak mahu kena kec4m jangan jadi artis,” katanya.

Fizz berkata, dia juga sudah menerima segala kekurangan yang ada pada Almy sejak rumah tangga mereka dikurniakan dengan empat cahaya mata.

“Saya suka Almy bertubuh gemuk kerana kalau dia kurus seperti model, dia mungkin tidak dapat memiliki kebahagiaan seperti sekarang. Dia patut bersyukur kerana dapat menguruskan keluarga dan rumah tangga kami juga dikurniakan dengan empat anak.

“Sebagai lelaki, tipulah kalau saya tidak pandang perempuan cantik yang lalu depan mata. Tapi saya beritahu Almy, saya cuma pandang saja tetapi hati tetap padanya,” katanya.

Terdahulu Almy kerap membuat ulasan makanan di media sosial meluahkan rasa sedih apabila menerima kata-kata kesat daripada segelintir netizen.

Malah, ada pihak yang mengaitkan keguguran dialaminya pada Februari 2020 juga berpunca dari pengambilan makanan untuk ulasan di media sosial.

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 26 April 2014. Hasil perkongsian hidup mereka dikurniakan tiga anak perempuan iaitu Afrina Ariana, 6; Afrina Aurora, 5; Afrina Ayra, 4; dan anak angkat Afrina Darwisyah, 12.

Baca Lagi:
Pernah bergelar isteri Azri Iskandar, lepas cerai, tak sangka begini kehidupan Ellie Suriaty
Pengeluaran Khas KWSP RM10,000 hingga RM30,000 secara ‘One-Off’ sebelum Aidilfitri
Ibu tunggal satu anak sanggup redah hujan naik motosikal demi Menu Rahmah
CATEGORIES