Apple beri amaran keras kepada pengguna, elak tidur berdekatan Iphone sewaktu dicas

Apple beri amaran keras kepada pengguna, elak tidur berdekatan Iphone sewaktu dicas

Apple beri amaran keras kepada pengguna, elak tidur berdekatan Iphone sewaktu dicas. Sudah menjadi kebiasaan bagi kebanyakan pengguna telefon pintar untuk mengecas telefon pintar sewaktu tidur. Hal ini kerana, telefon tidak digunakan pada waktu tersebut serta membolehkan pengguna dapat menggunakan telefon pada keesokan harinya dengan pengecasan yang penuh.

Meskipun tampak lebih memudahkan, Apple baru-baru ini tampil dengan sebuah amaran memaklumkan kepada pengguna iPhone untuk elak mengecas iPhone sewaktu tidur dalam keadaan yang rapat.

Apple beri amaran keras kepada pengguna, elak tidur berdekatan Iphone sewaktu dicas

Menurut Apple, tindakan mengecas iPhone serta diletakkan pada tempat tidur seperti di tangan, bantal mahupun tilam mampu mengundang kepada ketidakselesaan serta kecederaan. Malah, Apple turut menyatakan pengguna perlu menggunakan common senses bagi mengelakkan perkara ini berulang.

Selain itu, Apple turut memaklumkan kepada pengguna untuk elak menggunakan pengecasan pihak ketiga yang mungkin memberi kesan kepada kestabilan voltan sewaktu mengecas iPhone.

Sehubungan dengan itu, orang ramai yang mahu mengecas iPhone pada waktu waktu malam disarankan untuk mengecas pada keadaan berjauhan dengan iPhone atau setidaknya berjarak dengan katil yang mahu ditidur.

Baca Lagi:
Lepas 2 bulan dibantu Ebit Lew, begini keadaan terkini Mondy buat ramai terkejut
Cucu gunting duit pencen atuk buat masak-masak undang perhatian ramai
Kereta Lamborghini pelanggan hancur, pekerja kedai cuci kereta bawa rempuh lori
CATEGORIES