Akibat tabiat menghidu semburan deodaran, remaja perempuan maut

abe8e59d 502c 4363 bc16 cb927593244c e1652173134901

Akibat tabiat menghidu semburan deodaran, remaja perempuan maut.

Seorang remaja dari negeri New South Wales, Australia, maut disyaki akibat serangan jantung selepas menghidu semburan daripada botol deodoran bagi melawan masalah keresahan yang dialami, lapor akhbar Daily Star semalam.

Brooke Ryan, 16, dilaporkan berjuang untuk melawan masalah kesihatan mental itu, yang semakin teruk ketika perintah berkurung ketat Covid-19 dilaksanakan di Australia.

Mayat gadis itu ditemui dalam keadaan tertiarap di dalam bilik tidurnya, di sebelah botol deodoran dan sehelai tuala teh.

Akibat tabiat menghidu semburan deodaran, remaja perempuan maut

Ibunya, Anne Ryan, percaya bahawa Brooke mati mengejut akibat tabiat menghidu semburan deodaran.

Meskipun laporan bedah siasat belum dikeluarkan, terdapat beberapa indikator yang menunjukkan gadis itu mati akibat serangan jantung.

“Brooke ialah seorang gadis yang cantik dan baik hati. Kami berasa amat sedih apabila mengetahui bahawa kematiannya memberi kesan mendalam terhadap ramai orang,” katanya.

Beberapa kawasan di Australia dilaporkan mempunyai trend baharu, di mana golongan remaja menjadikan aktiviti menghidu bau semburan deodoran sebagai kegilaan mereka.

Bahan kimia aerosol itu turut diletakkan di dalam bekas berkunci di kedai-kedai bagi menghalang remaja daripada mengakses produk itu dengan mudah.

Baca Lagi:

Gali kubur semata-mata mahu rogol mayat remaja perempuan OKU, 17 remaja disiasat polis

Terpaksa tahan sakit lebih satu jam! Cincin melekat pada alat sulit

Gempar !! Langit di bandar raya China menjadi merah

Leave a Reply

Your email address will not be published.