Akhirnya Tun M ‘melutut’ kepada Muhyiddin?

Akhirnya Tun M ‘melutut’ kepada Muhyiddin?

Akhirnya Tun M ‘melutut’ kepada Muhyiddin?

Bacaan politik Tun mudah dibaca dewasa ini dan saya langsung tidak terkejut dgn keputusan Putra utk menyertai PN. Seperti saya ulaskan sebelum ini strategi dia keluar Pejuang hanyalah lakonan.

Mana mungkin kedua beranak ini bergaduh. Jika Tun masih bersama Pejuang… malulah dikata org kedua beranak ini mengemis kembali. Jadi mereka cari formula bagaimana utk kelihatan lebih ‘bermaruah’.

Pejuang dan Putra hanyalah parti kecil yg tidak mempunyai pengikut. Tetapi penyertaaan kedua parti ini hanya sebagai persepsi atau perang psikologi kpd masyarakat kononnya mereka menyertai PN demi maruah org Melayu.

Akhirnya Tun M 'melutut' kepada Muhyiddin?

Ia hanya utk menzahirkan persepsi bahawa org Melayu kini terancam. Anda pernah dgr kan Tun dan Hadi Awang memuji DAP kan dan mengutuk UMNO. Tun ini demi survival politic dia sanggup ‘melutut’ sesiapa sahaja.

Sebelum ini dia sanggup ke mahkamah meminta bless dari Anwar org yg difitnahya dgn cara paling terhina. Skg dia sanggup kembali bersama Muhyiddin org yg telah mengaibkannya sendiri sebagai Perdana Menteri.

Kenapa ia berlaku? Ia adalah survival politic Tun dlm permainan politik utk memesongkan pemikiran org Melayu kpd isu sebenar iaitu RASUAH.

Saya tidak hairan ada 2 parti lagi akn menyertai gabungan ini. Kedua parti ini khabarnya mengugut jika tiada tempat parti mereka dlm PRN nanti mereka akn keluar dan menyertai pembangkang.

Pecah dan perintah sudah sinonim dgn formula Tun. Org Melayu kini ada begitu byk parti dominan Melayu Islam seperti UMNO, PKR, Amanah, PAS, Putra, Pejuang, Muda dan Bersatu. Kesemua parti ini sekejap bersatu sekejap berpecah.

Semua kerana kepentingan parti sendiri. Agenda Melayu adalah selling point utk mendapat undi. Yg jelas kita nampak bukannya Melayu terbela tetapi pemimpin2 terbela… selagi Melayu teruja dgn ‘Melayu Terancam’ mereka akn terus menjadi hamba di bumi sendiri.

Jgn pandang enteng formula ini. Tanya saya ia ada kemasukkan Pejuang dan Putra ia ada nilai tambah keyakinan org Melayu benarlah kononnya org Melayu terancam.

Di pihak kerajaan kena sudah ada formula terbaik bagaimana kita menghadapi perang psikologi ini. Kita ada 3 bulan dari sekarang… tak lama dah tapi formula kena mula bincang dari sekarang.

Baca Lagi:
Lelaki ini masih terima isterinya walaupun dah 25 kali kantoi lari dengan lelaki berbeza, tak sangka ini alasannya
8 hukuman mati paling kejam didunia pernah dilakukan, no 2 paling sakit!
Selama 35 tahun baru sedar rupa-rupanya aku bukan anak kandung, ibu pernah curang ketika abah outstation
CATEGORIES