30 kru filem ‘Bursting Point’ terperangkap dalam Gua Tempurung

30 kru filem 'Bursting Point’ terperangkap dalam Gua Tempurung

30 kru filem ‘Bursting Point’ terperangkap dalam Gua Tempurung. Kesemua 30 kru filem yang terperangkap di dalam Gua Tempurung, Gopeng di sini, berjaya diselamatkan dan dibawa keluar dari kawasan tersebut.

Ketua Polis Daerah Kampar, Superintenden Mohamad Nazri Daud berkata, tiada kecederaan dan kemalangan jiwa yang dilaporkan.

Menurutnya, kesemua mangsa yang terlibat adalah kru pengambaran filem sebuah syarikat dari Singapura yang sedang menjalankan kerja-kerja penggambaran.

30 kru filem 'Bursting Point’ terperangkap dalam Gua Tempurung

“Jumlah kru yang terlibat seramai 80 orang dan yang terperangkap seramai 30 orang warga tempatan dan warganegara Singapura,” katanya dalam kenyataan di sini, malam ini.

Beliau berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian itu kira-kira jam 4.10 petang yang memaklumkan ada orang awam terperangkap di bahagian belakang Gua Tempurung disebabkan paras air meningkat.

Menurutnya, hasil siasatan awal mendapati kejadian berlaku ketika hujan lebat yang berterusan sejak kira-kira jam 3 petang.

“Kesemua mangsa terperangkap kerana air naik secara mendadak ke kawasan alur air di dalam gua dengan kedalaman air lebih kurang 1.5 meter,” ujarnya.

Katanya, pihak bomba yang dimaklumkan mengenai kejadian itu bersama polis telah digerakkan ke lokasi kejadian bagi operasi menyelamat.

Menurutnya, kesemua mereka berjaya dikeluarkan kira-kira jam 6.10 petang.

Baca Lagi:
Letupan di Kompleks Bersepadu Rapid Pengerang
Bantuan E-Wallet khas untuk rakyat Malaysia RM200
Tarikh pelancaran kereta Proton S50 di Malaysia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *